DÜNYANIN EN ÖNDE GELEN MARKALARI NEDEN TİPOGRAFİ LOGO TASARIMI KULLANIYOR?

Tipografi yazının sanata dönüştürülmesidir. Yer yüzünde her yerde gördüğümüz logolar, tabelalar ve binlerce görselde kullanılan yazı stilleri, fontlar var.
Eğer Type Logo kullanmaya karar verirseniz, markanızın akılda kalıcılığını ve bilinirliğini arttırması için özenle tasarlanmalıdır.
Dünyada en büyük markalar tepe logo tasarımları ile kendi varlıklarını sürdürmüşlerdir.
Sembol ve ikonlar her zaman uygun kullanımda olmayabiliyor ve eğer tipografi ile marka kişiliğinize bir tasarım yaratmak istiyorsanız, bu tipografi markanızı en iyi şekilde yansıtmalıdır.
Siz nasıl bir markasınız?
Hedef kitleniz?
Amcınız ve planlarınız neler?
Sorulacak bazı soruların üzerine tepe logo tasarımınız için hazırız demektir.
Dünyaca ünlü markaların bu tipografik logoları seçmesinin bir sebebi olmalı değil mi?
Gelecekte var olmak ve hep güncel kalmak, yenilikleri takip etmek belki de yeniliklerin öncüsü olmak, markanızı tam olarak ifade edebilmesi gibi bir çok etken vardır.
Öncelikle dünyadan örneklere göz atalım ve sonra kendi markanıza bir tipografik logo tasarımı yapmaya karar verip vermeyeceğinizi düşünürsünüz.
Ve bu logoların tüm ürünlerde olduğuna özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum, giyimden, çantaya, yiyecek, içecekten teknoloji şirketlerine kadar tüm markalarda tipografi logo tasarımları bulunmakta.
Yazıyı kimsenin yapamayacağı ve kendi markanıza özgü farklı şekillerde kullanmak değerli hissettirir. Harflerle markaya özgü tasarımlar hazırlamak markayı yüceltir.
Tipografi muazzam bir güç yaratabilir, bir şeye karakter veren şeylerle çalışıyoruz sonuçta harflerle. Ağırlık, uzunluk, kalınlık, incelik gibi değerler belirliyoruz.
Eğer marka yazımı kalın olursa baskın ve ivedilik hissi verebilir. Eğer marka yazımı ince ve çıkıntılı bir font ile yazılırsa size klasik hissi verebilir ve eğer sonuçlandırdığınızda buna bir anlam ile bütünleştirebilirseniz mükemmelliğe ulaşırsınız.
Hem de fazladan açıklayıcı bir anlatım yapmanıza gerek kalmadan..
Dünyanın en önde gelen markaları arasında yerinizi almak istiyorsanız tipografi logo tasarımlarını da bir düşünmenizde yarar olacaktır.











İÇERİK ARŞİVİ