DÜNYANIN EN GÜZEL LOGOSU DEĞİL, MARKANIZA UYGUN LOGO NASIL OLMALIDIR?


Logo bir markanın yüzüdür.
Her yerde ve her şeyde kendinizi logonuz ile ifade edebilirsiniz.
Ürettiğiniz her ne ise bu ürünler ile eşleşen bir logo olmalıdır.
Logonuz için karar vermeniz gereken bazı detaylar vardır.

Logo tasarımında çıkan sonuç ne kadar basit görünse de logo sonucunu alana kadar bir çok aşama hakkında derinlemesine düşünmek gerekir.
Örneğin logonuz type logo mu olmalı? Logo tasarımına dahil olacak bir sembol yer almalı mı?
Sembol olacak ise sembol ön planda olmalı mı?
Renklerin kullanımı nasıl olmalı?
Farklı mecralarda kullanım kolaylığı sağlamak önemlidir. Bundan dolayı; logonun kullanılacak yüzeylerinin tasarlanması, logonun kullanılabilir bir kaç farklı tarzı olmalı mı sorusunu gündemde tutmak gerekir.
İşimin farklı logo varyasyonlarına neden ihtiyacı olacak diye düşünmeyin. Birincil logo, ikincil bir logo ve bir alt işaretin yanı sıra bu logo türlerinin her biri için ortak kullanımlarının olması güçlü bir marka olmanız için doğru bir karar olacaktır.
Logonuzun fontları nasıl olmalı? Her yazı tipi kendine ait karakter içerir, bu karakter sizin markanızı nasıl yansıtmalıdır?
Bazı el yazısı fontları hiç okunmayabilir ve desen gibi algılanabilir. Bu işinize yarar mı?
Logonuz hedef kitlenize tam olarak hitab ediyor mu?
Sizin ürünlerinize benzer piyasa araştırmalarınız sonucunda her bir rakibin nasıl bir logo ile yol aldığını bilmekte de fayda vardır.
Logo konusunda sizi diğerlerinden ayıran ne olacak?
Logo tasarımının temellerini oluşturacak bir yapı oluşturduğunuzda, logonuzu bulmak ve tasarlamak artık daha kolay olacaktır.
Markalaşma yolunda marka kimliğini ve markanıza ait tüm tasarımları özenli olarak tasarlamak ve her markaya özel deneyim yaratmak önemlidir.
Her marka kendi trendini yaratır ve değişen dünyada da ayakta kalmanın yollarından birisi de budur.
Her yıl logo trendleri değişiklik gösterir, bu trendlere uygun bir logo tasarlamak sizin güncel kalmanıza yardımcı olacaktır.
Benzersiz ve dünyanın en iyi logosunu tasarlayabilirsiniz, fakat bu sizin ürünleriniz ile eşleşmiyor ve akılda kalıcılık konusunda işe yaramıyor ise hiç bir anlam ifade etmeyecektir.
Sizin amacınız markanızın kimliğine ve ürünlerinize eş değer bir logo tasarlamak olmalıdır.
Ancak bu şekilde akılda kalabilirsiniz.
Logonuzu bizden alacağınız eğitimler ile birlikte tasarlayabileceğimiz gibi logo ve kurumsal kimlik tasarımı hizmetimizi de satın alabilirsiniz.
Sorularınız için size bir mail kadar yakınız.

Sevgiler


















İÇERİK ARŞİVİ